5 Nisan 2011 Salı

Baharatli tereyaglar



Dilediginiz gibi kullanabilirsiniz; yemeklere,corbalara, soslara, haslanmis sebzelerin yanina ve de tabiki taze ekmegin üzerine…
Ege karisimi:  120g yumusak tereyagini köpürünceye kadar cirpin, icine 1-2 yemekkasigi ince kiyilmis siyah zeytin  ve 1- 1,5 tatli kasigi istediginiz baharatkarimini ekleyin (tavsiyem, kekik, keklikotu, tarhunotu, biberiye, mercankösk karisimi). Bir kac damla da limon suyuyla tatlandirin.
Hardalli karisim: gene yukardaki gibi cirptiginiz 120 g tereyagina , ½  tatli kasigi hardal, ½ tatli kasigi Worcestershire sos, ½ tatli kasigi limon suyu ve 1 tatli kasigi kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin.
Bunu sadece maydanozla da yapabilirsiniz, o zaman 2 yemek kasigi kiyilmis maydanoz ve 1 yemek kasigi limon suyu ekleyin. Tuz karabiberle tatlandirin.
Ben sadece bir-iki örnek verdim, cok cesitli karisimlar yapabilirsiniz, arpacik soganli, sarimsakli, portakalii, dereotlu…
Baharatlarinizla cesitli aromali sirkeler de yapabilirsiniz.
Bir sise sirkenin icine istediginiz baharat cesidini koyun (feslegen, sarmisak, mercankösk, dereotu, adacayi, kekik…) 1-2 hafta aromanin iyice sirkeye gecmesi icin sicak bir ortamda birakin. Daha sonra serin ve karanlik bir yerde saklayin. Benim favorim; 1-2 dis sarimsak, kekik ve biberiye karisimli olan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)