5 Nisan 2011 Salı

beyaz gömlekli zenci


Yaklasik 8-10 kisi icin

Puding icin:
100 g tereyag (oda sicakliginda)
80 g seker
1 paket vanilya
6 yumurta
125 g bitter cukulata
100 g cekilmis findik (veya badem)
100 g galeta unu
80 g pudra sekeri

Cukulata sosu icin:
250 g krema
1 yemek k. tereyag
200 g bitter cukulata
1 yemek k. konyak

Ayrica:
Tereyag ve galeta unu
Kücük kek kaliplari
300 g krema
1 yemek k. seker


Puding icin; Tereyagini sekerle köpürene kadar cirpin, vanilyayi ekleyin. Yumurtalarin sarisini beyazindan ayirin. Bitter cukulatayi benmaride eritin. Sarilari sirayla tereyagi seker karisimina katip karistirin. Erimis cukulatayi (ilinmis olmasina dikkat edin), findiklari ve galeta ununu da ekleyip karistirin. Yumurta beyazlarini iyice koyulasana kadar cirpin, pudra sekerini azar azar ekleyerek beyazlara katin ve  katilasip parlaklasmaya baslayana kadar cirpmaya devam edin ve sonra beyazlari da cukulatali karisima ekleyin.
Firini 170 C ye ayarlayip isitin. Ufak firin kaplarini tek tek iyice yaglayip galeta unu serpin, 2/3 sini pudingle doldurun. Firina dayanikli bir kaba kücük kaliplari yerlestirin ve kaba 2 parmak su ekleyin. Bu sekilde yaklasik 40 dakika isitilmis firinda pisirin.Cikardiktan sonra kaliplarinda sogumasini bekleyin sonra servis yapacaginiz tabaga ters cevirerek cikarin.

Servis icin 300 g kremayi 1 yemek k. sekerle cirparak hazirlayin.

Cukulata sosu icin; Kremayi tereyag ve cukulatayla birlikte bir kapta devamli karistirarak kisik ateste eritin, sos haline getirin. Atesten aldiktan sonra konyagi katin.

Servis yaparken, pudingin üzerine cukulata sosu, onun üzerine de krema…bayilacaksiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)