5 Nisan 2011 Salı

Cayli Pasta


3 yumurta sarisi, 1,5 su bardagi seker, 1 su bardagi siviyag (cok dolu olmasin), 1 su bardagi demlenmis siyah cay, 2,5 su bardagi un, 1,5 su bardagi süt, kabartma tozu, icine koymak icin 100g badem (elinizin altinda badem yerine fistik, findik varsa da olur, ama en cok badem yakisiyor), üzerine serpmek icin hindistan cevizi,4 tatli k. kasigi kakao
Firini önceden 175-180 C ye ayarlayin.
3 yumurta sarisini sekerle mixerin orta derecesinde cirpin, buna önce kakaoyu sonra sirasiyla yagi ve cayi ekleyin, iyice karistirin. Bu karisimdan 1 su bardagini bir kenara ayirin, geri kalanin icine sütü, unu, kabartma tozunu ve bademleri (biraz dövülmüs olsun) katip karistirin. Firin kabinin kenarlarini yaglayip, unlayin, dibine de yagli kagit döseyin. Karisimi icine dökün. Yaklasik ½ saatte pisiyor. Cikarinca sicakken üstünü heryerinden yerinden kürdanla delin ve kenara ayirdiginiz 1 bardaklik karisimi üzerine dökün.Soguyunca üzerine hindistan cevizi serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)