5 Nisan 2011 Salı

Hindi jambonlu lahana

1 orta boy lahana
1 adet yesil elma
1 sogan
4-5 adet karanfil
3-4 adet defne yapragi
1 limonun suyu
2 corba k. elma sirkesi
1 corba k. tereyag
6-7 dilim füme hindi eti dilimi
Lahanayi ince ince kiyin, yikayip bir tencerede haslayin 10 dakika kadar kaynasin, sonra suyunu dökün. Derince bir kaba tereyagini koyup lahanalari 5 dakika kadar tereyag ile kavurun. Bir bütün sogani soyup karanfilleri üzerine saplayin ve bunu lahanalarin ortasina oturtun. Elmayi soyup rendeleyin ve bunu da lahanalara katin.Defne yapraklarini ve tuzunu da koyduktan sonra ½ cay bardagi suyu ekleyip en kisik ateste lahanalar iyice pisene dek pisirin. Pisince sogani ve defne yapraklarini cikartip, bir limon suyu ve sirkeyi katip karistirin.
Füme hindi etlerini ince serit serit keserek tavada tereyag ile kavurun, daha sonra etleri de lahanalara ekleyip karistirin. Servis yapacaginiz bir firin kabina koyarak 280 C de 20-25 dakika firinlayin. Sonra da ilik olarak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)