10 Nisan 2011 Pazar

Karli yumurta

Sofia Loren'in Ask Mutfagi'ndan bir tatli


6 yumurtanin sarilarini beyazlarindan ayirin, beyazlarini bir tutam tuz ve 1/3 fincan seker ile kar haline gelene kadar cirpin. Diger yanda büyükce bir tencerede 1 k sütü kaynatin, kaynayinca, sertlesinceye kadar cirptiginiz yumurta aklarini kasik kasik icine atin. Derhal pisip kardan bir yumurta sekli aldiklarini göreceksiniz. Delikli bir kepceyle cikarip servis tabagina dizin. Yumurtalarin hepsi pistikten sonra ayirdiginiz yumurta sarilarini ½ fincan sekerle iyice cirpin. Tencerede artan sütü azar azar katin. Kisik ateste bir iki dakika karistira karistira koyulasincaya kadar pisirin. Arzu ederseniz bir likör kadehi konyak da ilave edilebilir. Sonra bu kremayi yumurtalarin üstüne dökerek servis yapin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)