5 Nisan 2011 Salı

Portakal likörü

portakal likörü  yapalim, son derece lezzetli, kahvenin yanina da cok yakisiyor, ya da vanilyali dondurmanin üzerine, tek basina da ayri güzel
hazirlamasi cok kolay ama icene kadar biraz sabretmeniz gerekiyor.cok da güzel bir hediye bir arkadasiniza giderken.. (ben kendi yaptigim seyleri hediye etmeyi cok seviyorum cünkü)
4 kan portakal, 300 gr kesme seker, 2 tane cubuk tarcin, 12-15 tane kisnis, 1 sise (0.7 lt) konyak ya da weinbrand
Kan portakallari cok sicak suda iyice yikayin, kurulayin, 3 tanesinin kabuklarini soyup kabuklarin beyazlarini iyice temizleyin ve kabuklari ince ince kiyin, seker ve baharatlarla uzunca bir kavanoza doldurun, portakallarin suyunu sikin,  üzerine doldurun, konyagi ekleyin. Hepsini bir kere karistirdiktan sonra agzini sikica kapayin ve 6-8 hafta kadar serin ve karanlik bir yerde bekletin. Ben buzdolabinin sebzelik kismini kullaniyorum. Her hafta bir kere karistirin. en iyi neticeyi 8 haftada veriyor. Daha sonra likör icin kullanmak istediginiz siselere cok ince filtreden gecirerek doldurun (kahve filtresi de kullanabilirsiniz). Gidip güzel bir likör sisesi alin kendinize, nereye koyarsaniz koyun,bakinca size keyif verecek bir sise olsun, sonra da portakal likörünüzü doldurun icine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)