5 Nisan 2011 Salı

Yogurt ve kayisi marmelatli tatli yumurtalar



12 yumurta
3 yaprak jelatin
80 g pudra sekeri
150 g yogurt
1 limon kabugu rendesi
3 yemek k limon suyu
2 yemek k portakal likörü
150 g krema
 tuz
 kayisi marmelati
 yumurtalari dizmek icin bolca tozseker

yumurtalari dikkatli bir sekilde tepelerinden kesin, 2 yumurtanin ak ve sarisini ayirip kenara koyun . diger  yumurta iclerini baska bir yerde kullanmak icin (harika bir omlet icin mesela)saklayin. biz bos yumurta kabuklarini kullanicagiz, sicak suda kabuklari dikkatlice yikayin, firini 100C ye ayarlayin ve firin izgarasinin üzerinde 10 dakika kadar kurutun. Karton yumurta kaplarinizi atmadiysaniz, onlarin icine yerlestirebilirsiniz daha sonra.
Jelatini soguk suda yumusatin, 2 yumurta sarisi ve 40 g pudrasekerini mixerle krem gibi olana kadar cirpin, yogurdu limon kabugu rendesini ve limon suyunu ekleyin. Jelatini ezip ilitilmis likörün icinde eritin ve yogurtlu karisima katip karistirin, karisimi buzdolabina koyun
Kremayi iyice cirpin, ayri bir kapta da yumurta aklarini bir tutam tuzu ve geri kalan pudra sekerini de ekleyin ve kar yapin. Daha sonra ikisini de yogurtlu karisima katin.Hafif sertlesmeye baslayinca ucu genis agizli bir krema sikma torbasina koyup yumurta kabuklarini bu karisimla doldurun. Geceyi buzdolabinda gecirecekler.
Sabahleyin ufak bir caykasigiyla kabuklarin orta kismindan kücük bir parca puddingi cikarin, buraya yumurtanin sarisi olarak gene ayni büyükllükte bir kasikla kayisi marmelati ekleyin. Genisce bir kaseye yumurtalari üzerine yerlestirebilecek miktarda tozseker doldurduktan sonra yumurtalarinizi yerlestirin.
Tabii yumurtalarinizi gene bir haftasonu keyfi icin eskicileri dolasirken buldugunuz farkli eski yumurta kaplarinda da sunabilirsiniz, cok da sik olur.
Ugrastiniz ama sonuc güzel olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)