20 Mayıs 2011 Cuma

Cilek ve raventli recel

Cilek ve ravent’in ne kadar biribirine yakistigini biliyormuydunuz? Raventli turta'dan sonra simdide de recelini yaptim, cilekle karisik olarak. Raventin eksimsi tadi, güzel bir mayhosluk katiyor recele. Özellikle keci peyniri yaninda yemenizi tavsiye ederim.

750 g ravent
750 g cilek
2 yemek k limon suyu
500 g recel sekeri

Cilekleri yikadiktan sonra birakin iyice süzülsünler, sonra ayiklayip ufak parcalara dograyin. Üzerlerine recel sekerini ve limon suyunu koyup en az 3 saat bekletin.


Raventleri yikayin ve 2 cm lik parcalar halinde dograyin. 100 ml su ekleyerek agzi kapali olarak 5 dk  haslayin, sonra agzini acip bir 5 dk kadar daha kuvvetli ateste pisirin.

Ravent ve cilekleri recel yapacaginiz kaba koyup kuvvetli ateste kaynamaya baslayana kadar devamli karistirin. Kaynadiktan sonra 4 dk daha karistirarak ateste tutun. Ben el mikseriyle bir parca püre haline getiriyorum daha atesteyken. Recelinizi sicak sicak, sterilize ettiginiz recel kavanozlarina doldurun ve agizlarini hemen kapatin.



Bu sekilde 12 ay  serin bir yerde bozulmadan saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)